Foto: Radio 2

Essense carnavalisten zorgen voor feest in Essense en Kalmthoutse woonzorgcentra

Vandaag bezoeken 40 uitgedoste Essenaren van carnavalsvereniging de Ossekoppen een aantal woonzorgcentra in Essen en Kalmthout. Naast geschenken zorgen ze vooral voor een uitgelaten sfeer in de woonzorgcentra. "Dit is speciaal voor ons", klinkt het bij carnavalsvereniging de Ossekoppen.

Ook dit jaar nog geen grote carnavalsstoet in Essen. Dan maar feest vieren waar ze het goed kunnen gebruiken, dachten de carnavalisten van de Ossekoppen. "Gisteren hebben de kleuterscholen bezocht, vandaag de woonzorgcentra", zegt voorzitter Ronny Van Gastel. "Als de mensen niet naar het carnaval kunnen, dan brengen we het carnaval wel zelf naar de mensen. Samen met de fanfare spelen we liedjes, houden we de sfeer erin en geven we cadeautjes en koekenmanden."

Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis dat de Essense carnavalisten nog eens carnaval konden vieren en hun kostuums konden aantrekken. "Dat is een speciaal gevoel voor ons", zegt Van Gastel. "Dit heb ik echt wel gemist. Met de mensen samen zijn is leuk en daar kijken we elk jaar naar uit."

Als de mensen niet naar het carnaval kunnen, dan brengen we het carnaval wel zelf naar de mensen

Ronny Van Gastel, voorzitter van carnavalsvereniging de Ossekoppen

Voor de bewoners en verzorgers van het Beukenhof was het een aangename verrassing. "Heel fijn dat ze ondanks corona toch zijn langsgekomen, de bewoners hebben er erg hard van genoten", zegt Rebecca Peeters van het Beukenhof. "We hebben gedanst, gezongen en zelfs meegedaan met de polonaise", glundert ze.

Naast het Beukenhof doen de carnavalisten nog Sint-Vincentius en Sint-Michaël en dagopvang De Vlotter aan. Morgen volgt nog De Bijster en krijgen ze de sleutel van de gemeente Essen overhandigd van de burgemeester.

 

Meest gelezen