Nieuw digitaal platform bundelt mooiste wandelroutes in Hasselt

Wandelliefhebbers kunnen voortaan 35 mooie routes in Hasselt terugvinden op een digitaal platform. “Geen opzoekwerk vooraf meer”, zegt schepen van Sport Habib El Ouakili (RoodGroen+). “Vanaf nu klik je online een wandeling aan en vind je alle nodige informatie duidelijk terug.”

Door de coronacrisis is wandelen populairder dan ooit, al is het overzicht aan mogelijke routes vaak ver zoek. “Daar maken we komaf mee”, zegt schepen van Sport Habib El Ouakili. “We hebben 35 mooie wandelroutes gedigitaliseerd en gebundeld op onze website. Het gebruik is heel gemakkelijk: je klikt een wandeling aan en ziet meteen de route en de duurtijd, maar ook parkeertips, info over toegankelijkheid en last but not least: de aanwezigheid van horeca.”

Eigen suggesties

“Het is de bedoeling om de app uit te breiden met alle wandelingen die op het Hasseltse grondgebied plaatsvinden”, vertelt Gerry Bussé van de Hasseltse sportdienst die het overzicht mee ontwikkelde. "Wandelaars die nog een leuke route weten, kunnen deze ingeven via de app. Dankzij dit overzicht moeten mensen niet meer op meerdere plekken op zoek gaan naar informatie over een tocht. Vandaag proberen we met een groep wandelaars alvast een mooie route aan de Abdij van Herkenrode uit.”

Meest gelezen