Videospeler inladen...

BEKIJK - Vlaming getuigt vanuit Kiev: "Zijn wij dit nu echt aan het meemaken?"

"Ik heb amper geslapen, de helft van de nacht heb ik doorgebracht in een schuilkelder. Er waren gevechten, er is een raket neergehaald. Het is stressy." Vlad Polyanskiy, een Vlaming die in Kiev woont, spreekt in VRT NWS Live van een "afschuwelijke nacht". 

Hij spreekt over ongeloof bij veel mensen. "Een week geleden dachten we gewoon dat [Poetin] een geschikte gek was, die nooit zo'n stap zou zetten. Vandaag is dat realiteit. Dat wij in centrum Europa in 2022 zoiets meemaken. Dit is te gek voor woorden. Wij worden in een hoofdstad met 7 miljoen inwoners omsingeld, aangevallen, bommen, raketten. Er is hier net een tank over een auto gereden, waar nog iemand in zat. "

Bekijk hier het gesprek met Vlad Polyanskiy:

Videospeler inladen...

Meest gelezen