Balenberg in Tremelo omgetoverd tot filmdecor: "Een mooie kans om onze gemeente in de kijker te zetten"

De Balenberg ontvangt een 55-koppige filmploeg voor de opnames van de langspeelfilm 'De Zonen van Van As'. De film zal draaien rond een grootse cyclocrosswedstrijd. En dan is de Balenberg als decor, waar het Sven Nys Cycling Center gevestigd is, een logische keuze.  Ook de gemeente is blij met de komst van de acteurs: "Een mooie kans om onze gemeente in de kijker te zetten". 

Officieel partnerschap met productiehuis

Een filmploeg met bekende Vlaamse acteurs ontvangen? Daar moest de gemeente van Tremelo niet lang over nadenken. "Het was voor ons een uitgelezen kans om onze gemeente op een andere manier voor te stellen aan de mensen. Die kans moesten we grijpen", vertelt burgemeester Bert De Wit. En daarom heeft de gemeente 15.000 euro over voor een samenwerking met de producenten van de film. Ook de brandweer en het lokale politiekorps van Tremelo kruipen even in de acteurrol, want ergens in de verhaallijn komt een nachtelijke brand aan bod die geblust moet worden.

Mooie match

Daarbovenop vormt een film over cyclocross met het parcours dat permanent aanwezig is in Tremelo, een mooie match. "Een film die over cyclocross gaat, die moet op de Balenberg gedraaid worden. Ook het Vlaamse element versterkt de match alleen maar", vertelt burgemeester van Tremelo, Bert De Wit.  

Blik achter de schermen

De gemeente wil het gebeuren breed doortrekken, ook bij de buurtbewoners. Die laatste kregen de kans om een blik te werpen achter de schermen en zo de acteurs te ontmoeten. Daarnaast mochten ze ook een aantal scènes meevolgen. "We willen dat de buurtbewoners op de hoogte zijn, want zo'n 55-koppige crew ontvangen brengt uiteraard ook wat overlast voor de buurtbewoners met zich mee. Door hen de nodige info te bezorgen, willen we een goede sfeer creëren, op en rond de set", vertelt burgemeester Bert De Wit. 

Meest gelezen