Foto: politie Antwerpen

Drugsbende opgerold die in caravan drugs produceerde en ze in de gevangenis verkocht: 12 leden aangehouden

De lokale recherche drugs van de Antwerpse politie heeft donderdag 19 verdachten gearresteerd bij 21 huiszoekingen. De bende produceerde en verkocht onder meer amfetamines (xtc, speed, mdma). Ze produceerde de drugs in een caravan in Sint-Gillis-Waas. De drugs werden vooral in en om Antwerpen verkocht. De bende zou ook drugs hebben binnengesmokkeld in de gevangenis van Oudenaarde via een gedetineerde. De drugs werden daar nadien verkocht. 

Afgelopen zomer kwam het onderzoek in een stroomversnelling. De organisatie werd ervan verdacht in een caravan in Sint-Gillis-Waas amfetamines en andere drugs te produceren. Via een netwerk van tussenpersonen zouden de verdachten de drugs aan diverse lokale dealers verkocht hebben, vooral in en om Antwerpen. 

"We denken ook dat de organisatie verdovende middelen binnensmokkelde in de gevangenis van Oudenaarde, via een gedetineerde die toestemming had om de gevangenis te verlaten," zegt Wouter Bruyns van de politie Antwerpen. De drugs werden dan nadien in de gevangenis verkocht.

Foto: politie Antwerpen

Donderdagochtend namen ongeveer 180 politieagenten deel aan de huizoekingen die tegelijkertijd gebeurden op 21 plaatsen. 

De politie arresteerde 19 verdachten. Bij de actie is zo'n 38.000 euro in beslag genomen. De politie vond 1,3 kilo amfetamines (mdma en pillen), 600 gram cocaïne, 420 gram hasj, 325 gram cannabis, 165 gram crack en een kleinere hoeveelheid ketamine. Er werden ook een jachtgeweer, 3 handvuurwapens, 3 alarmpistolen, 7 messen, 2 wapenstokken, 3 boksbeugels en 2 voertuigen in beslag genomen. 

12 bendeleden aangehouden

De 19 mannen die zijn opgepakt, zijn verhoord door de onderzoeksrechter. Die besliste om 12 personen aan te houden. Drie betrokkenen zijn vrijgelaten onder voorwaarden en vier van hen mochten beschikken.

Meest gelezen