KU Leuven organiseert Kinderuniversiteit in Genk: “Later wetenschapper worden om veel centjes te verdienen”

In EnergyVille in Genk hebben 160 jonge ontdekkers tussen 8 en 13 jaar vandaag colleges gevolgd aan de Kinderuniversiteit van KU Leuven. De kinderen kregen les van echte professoren in een groot auditorium. Achteraf volgden allerlei uitdagende workshops over wetenschap. Karim uit het vierde leerjaar heeft de smaak te pakken: “Ik wil later wetenschapper worden, handige dingen uitvinden en veel centjes verdienen.”

De KU Leuven organiseert de Kinderuniversiteit al voor de zeventiende keer. “Voor het eerst houden we halt in Genk”, zegt eventorganisator Lisa Castro. “We doen dit samen met EnergyVille en de T2-Campus. De colleges waren meteen volzet: 160 jonge ontdekkers hebben vandaag van wetenschap kunnen proeven. De meeste colleges waren geïnspireerd door energie, EnergyVille leent zich daar uiteraard perfect toe.”

Wetenschapper worden

Karim uit het vierde leerjaar vermaakt zich prima achter zijn werktafel. “We hebben eerst een college gevolgd, zoals aan de echte universiteit. Ik vind het heel interessant om dingen bij te leren over energie. Later wil ik wetenschapper worden, handige dingen uitvinden en veel centjes verdienen.”

Professor Erik Delarue gaf een les over de energieproblematiek: “De kinderen waren heel aandachtig en enthousiast. Ik heb al lang niet meer zoveel vingers in de lucht zien wijzen. De toekomst is bij deze verzekerd!" 

Meest gelezen