Na evacuatie van vastgelopen attractie vorig weekend: opnieuw probleem met andere attractie in Plopsaland

Exact een week nadat de topattractie "The Ride To Happiness by Tomorrowland" vastliep in Plopsaland, viel zaterdagmiddag opnieuw een attractie stil op grote hoogte. Deze keer zaten tien mensen even vast in de Nachtwacht-flyer, maar er kwam snel een oplossing. 

De Nachtwacht-flyer, of vroeger de ROXflyer, liep zaterdagmiddag rond vijf uur vast. Tijdens het afdalen, bleef de centrale gondel steken op grote hoogte. Tien personen die zich op dat moment in de attractie bevonden, moesten dus nog wat langer van het uitzicht genieten. Met een totale hoogte van 67 meter is de Nachtwacht-flyer de hoogste attractie van het park.

"De flyer ging om een onbekende reden in storing", zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsaland. "De attractie kon vervolgens manueel naar beneden gelaten worden. In totaal zaten de mensen hooguit tien minuutjes vast." Wat het probleem was, is niet duidelijk, maar het is niet de eerste keer dat de Nachtwacht-flyer blijft haperen. Tot nu toe was dat wel telkens voor korte duur.

Tweede incident op een week tijd

Na een defect werd de attractie The Ride to Hapiness de voorbije week grondig onderzocht.
Radio 2

Opvallend: exact een week eerder liep topattractie The Ride to Happiness by Tomorrowland ook vast in Plopsaland. Rond kwart na vijf kwam The Ride vast te zitten op het hoogste punt van de achtbaan, zo'n 34 meter boven de grond. Negen mensen zaten vast in een karretje. Zij werden na enkele uren bevrijd met behulp van een telescoopkraan. Ze raakten wat onderkoeld, maar bleven verder ongedeerd.

Sinds dat incident was The Ride gesloten voor onderzoek. Maar er is goed nieuws voor de achtbaanfanaten: de attractie gaat morgen weer open, een week na het defect. 

"De attractie werd gisteren terug vrijgegeven door het parket”, zegt Van den Kerkhof. “Zaterdag hebben we verschillende testritten uitgevoerd met trein 1. Trein 2 is de trein die vastgelopen is en die blijft buiten gebruik. Uit loggegevens bleek dat de trein de maximale snelheid niet haalt maar het blijft onduidelijk waarom. Trein 1 doet dat wel. De wind van vorig weekend was dus zeker niet de oorzaak. Intussen werd de trein en de hele attractie gekeurd door TÜV en door fabrikant MACK Rides. Ze kan morgen dus terug openen.” 

BEKIJK - Beelden van de reddingsactie bij het vorige incident op 19 februari 2022:

Videospeler inladen...

Meest gelezen