vzw Forrest & Friends

Politie neemt varken in beslag in appartement in Leuven: "Leefde tussen kapotte matrassen en eigen uitwerpselen"

De politie heeft in een appartement in Leuven een varken en twee honden in beslag genomen. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden. De eigenaars hebben meteen afstand gedaan van het varken, het wordt nu opgevangen bij de vzw Forrest & Friends  in Diest.

"De omstandigheden waarin het dier zich bevond waren schrijnend", vertelt Dimitri Coppens van Forrest & Friends. "Zo bevond het dier zich al een jaar in een donkere kamer tussen verscheurde matrassen, lakens en zijn eigen uitwerpselen. We zijn ondertussen al wel wat gewend met onze jarenlange ervaring, maar een volwassen varken op een appartement was zelfs voor ons uniek."

Ik heb al wel wat gezien bij interventies, maar dit was ook voor mij nieuw

Dimitri Coppens, vzw Forrest & Friends

In het appartement was geen lift, dus de vrijwilligers van Forrest & Friends moesten het varken via de trap naar beneden zien te krijgen. "Via een gammele, smalle trap", gaat Coppens verder. "Gelukkig was hij zeer zachtaardig en met een beetje dwang paste hij net in onze grootste bench."

Eerste zonnestralen

Het varken lijkt het alleszins naar zijn zin te hebben in openlucht. "We hebben hem weer bij zijn soortgenoten kunnen zetten en hij begon meteen te wroeten in de aarde! Dat is iets wat hij enkel instinctief kende. Nu volgen nog enkele medische interventies zoals klauwen kappen, castreren, … en dan gaan we op zoek naar een adoptiegezin."

Meest gelezen