Radio 2

Ruben Vanhollebeke uit Zerkegem wint het WK boogschieten voor blinden en slechtzienden

Ruben Vanhollebeke uit Zerkegem bij Jabbeke is opnieuw wereldkampioen boogschieten geworden op het kampioenschap voor blinden en slechtzienden in Dubai. Ruben heeft een visuele beperking waardoor hij enkel licht en donker kan zien. 

In Dubai werd West-Vlaming Ruben Vanhollebeke wereldkampioen boogschieten voor blinden en slechtzienden. Ruben uit Zerkegem bij Jabbeke werd op het laatste kampioenschap, in 2019, ook al eens wereldkampioen. Om te kunnen schieten met pijl en boog gebruiken de deelnemers allerhande hulpmiddelen om de juiste richting te kunnen bepalen.

"Ik sta misschien iets vaster dan de rest, maar ik train ook heel erg veel", zegt Ruben. "Bijna elke dag oefen ik, zeker nu het beter weer is. Ik ben dan ook superblij dat ik dit jaar opnieuw wereldkampioen ben. Het is iets waarvoor ik heel veel werk. Het is dé wedstrijd waar ik een heel jaar naar uitkijk. Dus het is een zalig gevoel om nogmaals wereldkampioen te worden."

Ruben ziet enkel licht en donker

Ruben ziet eigenlijk alleen maar licht en donker, een extra persoon achter hem mag de richting wat helpen aanwijzen. "Ik leun tegen een statief en ik word vergezeld van een spotter of coach die achter ons staat. Die zegt dan op hoeveel uur we schieten, zo kunnen we het wat aanpassen."

Meest gelezen