Dave De Kock, verdachte van moord op kleuter Dean, is overgeleverd aan ons land

Dave De Kock, de verdachte in de zaak van de ontvoerde en vermoorde kleuter Dean, is aan ons land overgeleverd. Vanuit de gevangenis in Nederland is hij tot aan de grens met ons land gebracht. Op de grensovergang is hij dan in een andere wagen gezet om zo ons land binnen te komen. 

Wat vooraf ging

Op 17 januari werd Dean Verberckmoes dood aangetroffen op Neeltje Jans in het Nederlandse Zeeland. De 4-jarige jongen uit Beveren was dan al enkele dagen vermist. Hij was meegenomen door Dave De Kock, een vriend van de moeder van Dean. Hij zou samen met zijn vriendin op de kleuter passen. De Kock werd kort voor de vondst van Dean opgepakt in Nederland en zit daar nog altijd in de cel. In ons land werd ook zijn vriendin aangehouden. Haar aanhouding werd intussen door de raadkamer in Dendermonde verlengd. 

Precies een week geleden besliste de Internationale Rechtshulpkamer in Amsterdam om de 35-jarige Dave De Kock over te leveren aan ons land. 

Bekijk hier de beelden van de overlevering van Dave De Kock

Videospeler inladen...

In de loop van de voormiddag is De Kock vanuit de gevangenis in Nederland hij tot aan de grens met ons land gebracht. Op de grensovergang Nispen-Roosendaal in Nederland en Essen in België is hij dan in een andere wagen gezet om zo ons land binnen te komen. 

Volgens onze informatie wordt hij nu eerst naar de politie overgebracht. Morgen zou hij voor de onderzoeksrechter in Dendermonde moeten verschijnen. Die beslist dan of hij wordt aangehouden, en naar welke gevangenis hij gebracht zou worden.  

Meest gelezen