Foto: Radio 2

Nico uit Bekkevoort start inzamelactie voor Oekraïne: "Ik rij zelf naar Oekraïense grens om hulpgoederen af te leveren"

Zowel met zijn bedrijf als met zijn hart is Nico Vanderelst uit Bekkevoort verbonden met Oekraïne. Als zaakvoerder van VK Woodmaterials, gespecialiseerd in houtproducten, werkt hij met personeel en leveranciers uit Oekraïne. Bovendien is Nico's partner een Oekraïense. Daarom is Nico een inzamelactie gestart, hij rijdt deze week nog met de eerste lading hulpgoederen naar de Hongaars-Oekraïense grens. 

"De grootste nood voor de militairen is thermisch ondergoed, batterijen, zaklampen en allerhande militair materiaal. Voor gewone burgers, die steeds minder in de winkels terecht kunnen, zijn vooral voeding en andere levensnoodzakelijke middelen van belang", somt Nico op. Daarom startte hij zaterdag met een inzamelactie via sociale media. Dat gebeurde na overleg met zijn vrouw en tien Oekraïense medewerkers. De hulpgoederen wil hij al snel naar Oekraïne brengen: "Vrijdagavond vertrekken we zelf met het wagenpark van ons bedrijf. De dagen erna gaan we samenwerken met een Pools transportbedrijf. Bedoeling is dat we de goederen naar de Hongaars-Oekraïense grens brengen. Daar komt een militair transport van kennissen de goederen ophalen."

Oekraïnse droom

Nico komt al 10 jaar in Oekraïne en ziet de regio groeien. Zelfs in die mate dat hij zowel professioneel als privé de banden met de regio wou aanhalen. "Mijn vrouw en ik hoopten binnen dit en 7 jaar naar daar te verhuizen omdat we ons daar gewoon een stuk beter voelen. Maar wat nu gebeurt zal sowieso de komende 10 à 20 jaar zijn gevolgen hebben." Beluister hier het volledige gesprek met Nico: 

Meest gelezen