Foto: Politiecommissariaat aan de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek
Foto: Google Streetview

Politiecommissariaat Sint-Jans-Molenbeek bekogeld met molotovcocktails

In de Brusselse gemeente SInt-Jans-Molenbeek hebben onbekenden gisteravond een politiecommissariaat bekogeld met molotovcocktails. Dat gebeurde aan het hoofdcommissariaat aan de Briefdragerstraat. 

Op videobeelden hieronder is te zien dat twee onbekenden een molotovcocktail naar de ingang van het gebouw gooien. Daarna gooien ze er ook nog eentje naar de politiewagens die voor het commissariaat geparkeerd staan. Bij het voorval raakte niemand gewond en de materiële schade bleef beperkt. Het parket is een onderzoek gestart naar de zaak. 

Videospeler inladen...

"Het vermoeden is dat deze actie een antwoord is op een aantal controles die de politie de afgelopen dagen heeft gehouden", zegt Carlo Medo van politievakbond NSPV. "Blijkbaar kunnen sommigen mensen niet aanvaarden dat de politie haar werk doet. Het is niet alleen een vorm van geweld, het is ook enorm ontgoochelend voor de collega's die hun job goed proberen te doen. Daarom herhalen we nog maar eens, geweld tegen politie moet strenger aangepakt worden met een lik-op-stukbeleid en nultolerantie."

Meest gelezen