(c) Google streetview

30 Oekraïense vluchtelingen aangekomen in snelweghotel langs E17 in Nazareth

In Nazareth zijn vanmiddag de Oekraïense vluchtelingen aangekomen die de gemeente tijdelijk wil opvangen in hotel Van der Valk langs de E17 in Nazareth. Het is de bedoeling dat er snel andere huisvesting gevonden wordt, om ze langere tijd in de gemeente te kunnen opvangen.

De gemeente Nazareth engageerde zich al snel om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Ze nam contact op met het snelweghotel Van der Valk langs de E17 om daar tijdelijk mensen onder te brengen.

Fedasil, het agentschap dat verantwoordelijk is voor de asielzoekers, liet vanmiddag 30 gevluchte Oekraïners overkomen naar het hotel in Nazareth. Er zijn 8 gezinnen met kinderen bij en 5 mensen die alleen gereisd zijn. Ze nemen hun intrek in 15 kamers.

Schrijnende taferelen

Burgemeester Danny Claeys (CD&V) kon al even via een tolk met enkelen van hen praten: “De mensen zitten met de handen in het haar. Eén iemand toonde mij foto’s van zijn dorp, dat 4 dagen geleden helemaal vernield is. Het zijn schrijnende taferelen.”

De vluchtelingen verblijven tijdelijk in het hotel. De gemeente probeert zo snel mogelijk andere huisvesting te vinden. “Dit is een tijdelijke situatie”, verduidelijkt burgemeester Claeys.  “We doen er nu alles aan om een oplossing voor de langere termijn uit de brand te slepen. Normaal hebben we nood aan 13 woningen. Het zou moeten lukken om ze allemaal hier in Nazareth huisvesting te geven.”

Meest gelezen