BEKIJK - De maskers vallen af, maar niet bij iedereen: "We gaan ze toch nog een poosje aanhouden"

In winkels hoeft het mondmasker vanaf vandaag niet meer. En ook leerlingen en leerkrachten mogen het thuislaten. Voelt dit aan als een bevrijding? En waarom blijven sommige mensen toch voorzichtig?

Op straat in Gent: blije mensen die ervan genieten om weer zonder mondmasker te winkelen. En toch zijn er nog opvallend veel maskers te zien. Voor sommigen is het een gewoonte, een automatisme. Anderen vinden het gewoon veiliger.

Videospeler inladen...

Na bijna twee jaar mét mondmasker mag juf Leen vanaf vandaag weer zonder masker voor de klas staan. En dat is zowel voor de juf als voor de leerlingen een hele opluchting. Een van de leerlingen noemt het "een bevrijding".

Videospeler inladen...

Meest gelezen