Code geel: senioren in Halle vieren meteen feest

Code geel kan in Halle op geen beter moment vallen, want vandaag houden ze daar hun eerste seniorenfeest in twee jaar tijd. En dat betekent voor het eerst in lange tijd geen mondmaskers meer op en geen coronacertificaat meer nodig. 

Twee jaar lang hebben de senioren in Halle moeten wachten op hun feest. Maar vandaag, net wanneer de coronamaatregelen versoepelen en de coronabarometer geel kleurt, wordt er gevierd. "Zo'n zes weken geleden hebben we beslist om het seniorenfeest in Halle te laten doorgaan", zegt burgemeester Marc Snoek (Vooruit). "Natuurlijk wisten we toen nog niet dat we vandaag in code geel zouden zitten. Daarom dat het aantal deelnemers beperkt is tot 250 mensen."

Code geel

Code geel betekent ook dat er aan de ingang van het cultureel centrum ’t Vondel geen coronapas meer getoond moet worden en dat de mondmaskers thuis mogen blijven. "Dat is natuurlijk goed nieuws", gaat de burgemeester verder. "Al bevelen we het mondmasker wel nog aan. Er zijn ook wel enkele mensen van de woonzorgcentra in onze stad die naar het feest komen en we willen geen te grote risico's nemen." 

Fijn om opnieuw mensen te zien die je al heel lang niet meer hebt ontmoet

Bezoeker seniorenfeest Halle

Op het programma van het seniorenfeest staan onder andere optredens van Frank Galan, Eddy Herman, Showballet showcase en accordeonist Johnny Clarysse. De optredens worden gesmaakt, alsook het weerzien met heel wat stadsgenoten. "Het is fijn om opnieuw mensen te ontmoeten die je al lang niet meer hebt gezien", vertelt een van de bezoekers. Een medewerker aan het event ziet dat weer heel wat blije gezichten. "Je ziet dat de mensen zich vrij voelen en er zijn er heel weinig met een mondmasker op." 

Ook dinsdag 8 maart en woensdag 9 maart worden er nog seniorenfeesten georganiseerd in Halle. Het feest is voor alle Hallenaren die 60 jaar worden in 2022 of al ouder zijn. 

Meest gelezen