(c) Peter Malaise

Jeugdwedstrijd Ronse tegen Munkzwalm loopt uit de hand: scheidsrechter wordt door politie weggeleid 

De voetbalmatch tussen de jeugdploegen van KSK Ronse en SK Munkzwalm is zaterdag stilgelegd, nadat de scheidsrechter verwijten van racisme naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De politie moest de man naar zijn auto begeleiden en zoekt nog uit of er racistische uitspraken gedaan zijn.

De politie van Ronse is zaterdagmiddag opgeroepen naar het voetbalterrein van KSK Ronse. De oproep kwam van de scheidsrechter. Hij had de wedstrijd stilgelegd, na een incident op het veld. De teamafgevaardigde van KSK Ronse kreeg twee keer na elkaar geel, wat resulteert in een rode kaart.

“De toestand liep wat uit de hand”, doet commissaris Hans Haustraete het verhaal. “Er werden verwijten over en weer geslingerd. Er werd gesproken over racistische verwijten door de scheidsrechter, maar dat hebben we nog niet hard kunnen maken.”

Politiebegeleiding

De gemoederen raakten zo verhit, dat de scheidsrechter de match moest stilleggen. Hij belde preventief de politie, omdat hij zich geïntimideerd en bedreigd voelde. De politie kwam ter plaatse en begeleidde de man naar zijn wagen, zodat hij veilig het terrein kon verlaten.

De match is nog kort doorgegaan onder het mom van een vriendschappelijke wedstrijd, maar is kort daarna gestaakt. De scheidsrechter gaat nog een verslag opmaken voor de voetbalbond. Die moet dan oordelen wat er verder zal gebeuren. De politie van Ronse gaat nog contact opnemen met KSK Ronse om ten gronde uit te zoeken wat er precies gezegd is.

Meest gelezen