Incident bij zuurfabriek Citrique in Tienen is onder controle

Door een technisch probleem bij het bedrijf Citrique in Tienen is het alarm daar vanmorgen afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse. Uit voorzorg werd alles gecontroleerd en moesten mensen in de buurt ramen en deuren een tijdje gesloten houden en binnenblijven. Intussen is de omgeving weer vrijgegeven.

Door een technisch probleem bij het bedrijf Citrique gold vanmorgen in een gevarenzone rond het bedrijf een verbod om buiten te komen. De brandweer kwam ter plaatse en bekeek samen met technici wat er aan de hand was. 

Intussen laat het bedrijf in een persbericht weten dat de situatie weer onder controle is:  "Vanmorgen heeft zich een technisch incident voorgedaan op Citrique Belge met een amoniaktank. Deze tank werd onmiddellijk afgesloten, het product heeft zich niet kunnen verspreiden, noch via lucht, water of bodem. Uit voorzorg werden de hulpdiensten verwittigd die ter plaatse zijn gekomen en een gevarenzone hebben ingesteld. De tank werd inmiddels veiliggesteld in samenwerking met de brandweer en de structurele stabiliteit van de tank werd eveneens bevestigd. De situatie is onder controle en de interventie is afgesloten."

Meest gelezen