Vaccinatiecentrum Leuven verhuist opnieuw van Brabanthal naar Kinepolis

In Leuven verhuist het vaccinatiecentrum opnieuw van de Brabanthal naar het Kinepolis-gebouw in het midden van de stad. Nu het zwaartepunt van de boostercampagne voorbij is, is de capaciteit van zo’n grote zaal niet langer nodig. Daarnaast verwelkomt de Brabanthal weer evenementen, nu de coronamaatregelen versoepelen. Woensdag gaat het vaccinatiecentrum in Kinepolis open. 

Het was een drukte van jewelste de voorbije dagen in de Brabanthal in Leuven. Het volledige vaccinatiecentrum werd er opgebroken om te verhuizen naar het centrum van de stad. "We verhuizen omdat de Brabanthal opnieuw gebruikt zal worden als evenementenhal, maar ook omdat de Brabanthal veel te groot geworden is voor het aantal mensen dat nu nog gevaccineerd moet worden", vertelt verantwoordelijke Wannes Verhoogen. "De vaccinatiecampagne loopt op zijn einde en de vaccinatiegraad in Leuven is zeer hoog. Dus we kunnen terugschroeven naar een kleinere locatie die meer geschikt is voor het aantal mensen dat nog gevaccineerd moet worden." 

"Bedoeling om binnenkort sowieso het vaccinatiecentrum te sluiten tot het einde van de zomer

Wannes Verhoogen, centrumverantwoordelijke vaccinatiecentrum Leuven

De mensen die nu nog langskomen in het vaccinatiecentrum zijn vooral mensen die even gewacht hebben om zich te laten vaccineren of te boosteren. Maar ook kinderen staan nog op de lijst. "Daarnaast kunnen we vanaf midden maart ook boosteren met het nieuwe novavax-vaccin. Dat is een vaccin voor mensen die allergisch zijn voor de vaccins die we tot nu toe gebruikt hebben. Hier spreken we over een tiental  mensen. Maar je ziet de vaccinatiecampagne is op zijn einde en binnenkort stoppen we dan ook met vaccineren tot het einde van de zomer", zegt Verhoogen. 

Meest gelezen