Werken cultuureducatieve centrum Dilsen-Stokkem starten: “Grootste investering van legislatuur”

De Faar wordt het gloednieuwe cultuureducatieve centrum in Dilsen-Stokkem. Vanaf vandaag gaan de spades in de grond, om de werken hopelijk begin 2024 te kunnen afronden. Bibliothecaris Jan Steegmans is verheugd met het nieuws: “Naast onze bibliotheek zullen ook het vrijetijdspunt van de afdeling welzijn, vrije tijd en cultuur,  de stedelijke humaniora en de kunstacademie er een plaats krijgen.”

“Het nieuwe gebouw, dat zo’n 4000 vierkante meter groot zal zijn, wordt rond onze bibliotheek gebouwd”, vertelt bibliothecaris Jan Steegmans. “We breiden uit met een nieuwe jeugdbib en een extra studiezaal.  Op de eerste verdieping komen het secretariaat van de kunstacademie en 4 specifiek uitgeruste woord- en muziekklassen. Op de tweede verdieping komen 8 leslokalen die gedeeld zullen worden door de humaniora en de kunstacademie. Ook verenigingen zullen in de Faar terecht kunnen om te vergaderen. Al die verschillende spelers samenbrengen is de grootste troef van de nieuwe infrastructuur." 

Dakpaviljoen

“Bovenop het gebouw komt er een opvallend dakpaviljoen waaraan het gebouw zijn naam ontleent”, zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD). “De Faar, of schijnwerper, moet een herkenningspunt worden in onze stad. Het paviljoen kan ook gebruikt worden op buiten les te geven en er komt een theaterzaal die uitgerust is met een vaste tribune met 232 zitplaatsen en een balkon.”

De bouw van die nieuwe cultuureducatieve centrum is met het kostenplaatje van 8,5 miljoen euro het grootste investeringsproject van deze legislatuur in Dilsen-Stokkem.

Meest gelezen