Roman Bezoes (c)Belga

Kippenvel voor Roman Bezoes: zo’n 300 AA Gent supporters doneren goederen voor Oekraïense vluchtelingen

Na een emotionele getuigenis van de Oekraïense AA-Gent-speler Roman Bezoes, kwamen afgelopen weekend zo’n 300 supporters hulpgoederen brengen naar de fanshop. De speler was ontroerd door de actie van AA Gent. Hij scoorde gisteren nog het beslissende doelpunt tegen Zulte-Waregem.

Voetbalclub AA Gent riep supporters op om zaterdag en zondag hulpgoederen te brengen naar de fanshop. Vooraf hadden ze een lijstje opgesteld met producten die hard nodig zijn: vooral medisch en hygiënisch materiaal.

“De solidariteit was groot, ook door de link van Roman Bezoes”, vertelt coordinator Wim Beelaert. “Mensen gingen speciaal naar de winkel of apotheek om de hulpgoederen uit eigen zak te betalen.”

Actie afgelopen

De actie is nu afgelopen. “We krijgen nog veel aanbiedingen, maar moeten ze weigeren”, zegt Wim Beelaert nog. “Wij organiseerden maar een klein initiatief, we kunnen geen extra goederen meer aanvaarden. Daarom verwijzen we door naar de andere inzamelingsacties, zoals de kerk in de Sleepstraat en het SMAK.”

De KAA Gent Foundation brengt de goederen nu naar de centrale verzamelplaats, georganiseerd door de Oekraïense gemeenschap in Gent. Ze zullen dienen voor de mensen in Oekraïne, maar ook voor de vluchtelingen die hier opgevangen worden.

Kippenvel

Uitgerekend Roman Bezoes scoorde gisteren in de toegevoegde tijd het beslissende doelpunt  tegen Zulte-Waregem.  De Gentse fans schreeuwden "Bezoes" en "Oekraïne". 

Het zorgde voor kippenvel bij de speler: "Ik denk dat deze goal een manier is van God om alle mensen te bedanken die mij gesteund hebben. Ik ben blij dat ik sommige mensen een beetje een goed gevoel kan geven, maar ik ben vooral dankbaar aan het Oekraïense leger dat elke dag daar blijft, mensen die in het land zijn en mensen die hulp sturen. Ik heb veel berichten gekregen. Ik voel veel steun vanuit België en vanuit Gent. Het is niet makkelijk om in deze omstandigheden voetbal te spelen. In het begin was het zelfs te moeilijk, maar nu begrijp ik dat ik daarmee een signaal kan geven."

Meest gelezen