13 starters ondernemen week lang in hartje Hasselt: "Welkom na twee coronajaren"

13 Limburgse startende ondernemers baten een week lang ‘Startersbazaar uit’, een pop-up concept store in hartje Hasselt. Goudsmid Liane Jorissen is in haar nopjes:  "Ik kan hier uittesten of mijn onderneming aanslaat en veel dingen bijleren. Een welkome kans na twee coronajaren." 

De Startersbazaar is ondergebracht in The Box op de Maastrichterstraat. “De deelnemende starters zijn erg uiteenlopend”, vertelt Liane die zelf goudsmid is. “Je vindt hier onder meer spulletjes gemaakt van gerecycleerde materialen, gehaakte items,  paardencoaching, een schilder, een fotograaf en een bewegingscoach.”

“Zelf maak ik juwelen. Ik heb een eigen atelier, maar ontvang voorlopig geen mensen. Het is interessant om mijn concept eens te kunnen uittesten in een grote stad en feedback te krijgen van potentiële klanten. Door corona waren de kansen voor starters lang beperkt." 

Prikkelarm

De winkel wordt dit jaar experimenteel  ingericht met aandacht voor prikkelgevoelige mensen, zoals mensen met autisme of ADHD. “Met onze onderneming creëren wij immers ook een aanbod van prikkels”, gaat Liane verder.  “In ons interieur, maar bijvoorbeeld ook met onze communicatie. Waar mogelijk kiezen we voor prikkelarm en hebben we aandacht voor de noden van onze  prikkelgevoelige medemens.”

De winkel is open van 8 maart tot en met 13 maart 2022.

Meest gelezen