Belga

Groen licht na code geel: Halle carnaval gaat door zonder beperkingen

Op 26, 27 en 28 maart 2022 wordt er na een coronapauze van twee jaar eindelijk weer carnaval gevierd in Halle. Ze wordt zo de eerste grote carnavalsstad die dit jaar opnieuw een volwaardig carnavalsfeest kan organiseren.

"We hebben altijd gezegd dat we enkel weer carnaval zouden vieren wanneer dat opnieuw zonder beperkingen kon en op dezelfde data als ieder jaar. Niet vroeger en niet later. En kijk, dit jaar gaat dat lukken en we gaan ervoor", legt organisator Jos Appelmans van Halattraction uit. "Ik ben heel gelukkig. Heel veel mensen wachten al heel lang om weer te kunnen vieren. Carnaval is een microbe en je leeft daarvoor. Toen de beslissing werd aangekondigd stonden er mensen te juichen op de markt."

Extra veel volk verwacht

Het stadsbestuur bereidt zich voor op een massa volk die eind maart naar Halle zal komen afgezakt. "We verwachten dat er meer volk zal komen dan anders. Het is het eerste grote evenement sinds code geel, maar het was ook het eerste grote evenement dat in 2020 werd geschrapt", vertelt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). "Daarom hebben we afspraken gemaakt met de politie. Alle manschappen zullen worden ingezet en ook de Federale Politie en andere politiezones zullen komen helpen om er samen een veilig carnaval van te maken."

Halattraction geeft toe dat het - ondanks code geel - geen makkelijke beslissing was. "Van zodra de mensen te weten kwamen dat we bezig waren met de voorbereidingen, kregen we ook reacties van mensen die het geen goed idee vinden om nu al opnieuw een feest te organiseren. Als je ertegen bent, mag je natuurlijk gewoon thuis blijven", aldus nog Appelmans.

Meest gelezen