Beruchte taxiverkrachter opnieuw veroordeeld voor verkrachting van studente

De Brusselse serieverkrachter die eerder al 12 jaar cel kreeg voor de aanranding en verkrachting van minstens acht jonge vrouwen - vaak universiteitsstudentes - is opnieuw veroordeeld. Hij kreeg een bijkomende celstraf van 1 jaar voor de ontvoering en verkrachting van een jonge vrouw van wie het dossier aanvankelijk werd geklasseerd omdat de dader niet kon worden geïdentificeerd.

Eind juni 2020 werd de serieverkrachter veroordeeld tot 12 jaar cel. De man bleek tussen 2016 en 2019 minstens acht jonge vrouwen te hebben aangerand en/of verkracht. De man pikte zijn slachtoffers vaak op nabij de campussen van de ULB en VUB of aan het Flageyplein in Elsene, door zich voor te doen als taxichauffeur. Hij maakte misbruik van het feit dat de jonge vrouwen onder invloed waren van alcohol en wekte hun vertrouwen door een uniform van de MIVB te dragen, zijn werkgever op het moment van de feiten. De zaak kwam aan het licht toen een van de studentes op Facebook vertelde wat haar was overkomen. 

Geklasseerd dossier heropend

Naar aanleiding van dat dossier, heropende het parket het onderzoek naar de verkrachting van een andere studente. “Mijn cliënte werd in 2017 ontvoerd en verkracht", zegt advocaat Caroline Poiré. “Ze deed onmiddellijk aangifte, maar omdat er onvoldoende elementen waren om de dader te identificeren, werd het dossier in 2018 geklasseerd zonder gevolg. Ik heb nadien gevraagd om het onderzoek te heropenen, omdat er enorm veel gelijkenissen waren met de verkrachtingen van de slachtoffers in het andere dossier. Uit het onderzoek bleek dat de man ook op de dag van de feiten met mijn cliënte verlof had bij de MIVB. Daarnaast kwam de beschrijving van zijn voertuig overeen met de verklaringen van mijn cliënte en herkende ze hem en zijn huis nadien op foto's. Ook de DNA-analyse linkte hem aan de feiten.”

De beklaagde ontkende de jonge studente in 2017 te hebben verkracht, maar de rechtbank hechtte geen enkel geloof aan zijn verhaal. 

Meest gelezen