radio 2

Drie gewonden bij uitslaande brand in serviceflats in Arendonk

Bij een uitslaande brand in serviceflats in Arendonk zijn drie bewoners gewond geraakt. Eén van hen is er erg aan toe. Het medisch interventieplan werd afgekondigd. Alle bewoners van de serviceflats en ook die van rusthuis ernaast werden korte tijd geëvacueerd.  De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Deze namiddag is er brand uitgebroken in een serviceflat in Arendonk van bouwmaatschappij De Noorderkempen. 

"We werden opgeroepen voor een uitslaande brand in de serviceflats in Arendonk. Toen we aankwamen zagen we vlammen uit het raam van de tweede verdieping komen. Er vielen 3 slachtoffers. De bewoonster van de flat waar de brand ontstond,  is zwaargewond, 2 buren hebben last van rookintoxicatie. Ze werden alle 3 naar het ziekenhuis gebracht", zegt Bjorn Peeters, kapitein van de brandweerzone Taxandria.

"Het medisch interventieplan werd automatisch afgekondigd omdat het om serviceflats ging, met daarnaast ook een rusthuis. Dat betekent dat er mogelijk veel slachtoffers kunnen vallen, vandaar dat het medisch interventieplan meteen werd afgekondigd. Dat betekent dat verschillende mug-voertuigen en vijf ziekenwagens ter plaatse werden gestuurd."

Het rusthuis werd preventief ontruimd, ook de bewoners van de serviceflats werden korte tijd geëvacueerd maar konden al snel weer naar hun flats gaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen