Archieffoto

Gevangenisstraffen voor bende die honderden huishoudtoestellen stal op werven in Mol, Hoogstraten, Wuustwezel en Brecht

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft vier dieven veroordeeld die inbraken op werven van nieuwbouwprojecten om er nieuwe apparaten te stelen. De vier waren lid van een bende die onder meer actief was op werven in Mol, Hoogstraten, Wuustwezel en Brecht. Ze kregen gevangenisstraffen tot 50 maanden.

Vier leden van een dievenbende die actief was op werven in Mol, Hoogstraten, Wuustwezel en Brecht, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 24 tot 50 maanden. De vier sloegen toe op werven van nieuwbouwprojecten en gingen er aan de haal met in totaal honderden keukentoestellen, verwarmingsketels en verluchtingsinstallaties.

De bende kon opgerold worden nadat begin 2021 nieuwe verwarmingsketels aan een spotprijs werden aangeboden op de website 2dehands.be. Die werden verkocht door een vijftiger uit Berchem die de gestolen spullen doorverkocht. Na onderzoek konden ook de dieven zelf geïdentificeerd worden. Vier van hen kregen gevangenisstraffen, een vijfde kreeg een werkstraf van 150 uur.

Meest gelezen