Wielrenner Remco Evenepoel krijgt rijverbod nadat hij aan 125 kilometer per uur is geflitst in Schepdaal

Wielrenner Remco Evenepoel krijgt een rijverbod van 21 dagen en een boete van 400 euro voor een zware snelheidsovertreding. Eind vorig jaar reed Evenepoel 125 kilometer per uur op de Ninoofsesteenweg in zijn thuisgemeente Schepdaal. Daar is maar een snelheid van 70 kilometer per uur toegelaten.

Evenepoel was niet zelf aanwezig op de politierechtbank in Halle vanmiddag. Hij rijdt op dit moment de Tirreno-Adriatico in Italië. Zijn advocaat was er wel om hem te verdedigen. "Mijn cliënt was op het moment van de feiten aan het revalideren na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Die dag was een afspraak bij een sponsor uitgelopen en was hij daardoor te laat vertrokken voor zijn afspraak bij de kinesist", vertelt advocaat Kristof Callebaut. "Hij wilde zeker niet te laat komen en nam toen een verkeerde beslissing en gaf extra gas. Hij erkent zijn fout, maar hij was op dat ogenblik amper 20 jaar. Het was een jeugdzonde."

De politierechter vond niet dat Evenepoel er vanaf mocht komen zonder straf. "Als ik hem geen straf geef, lijkt het alsof uw cliënt meer mag dan iemand anders. Terwijl hij net een voorbeeldfunctie heeft", reageerde de rechter op het pleidooi van de advocaat. "Maar een rijverbod kan ervoor zorgen dat hij nog meer kan trainen op de fiets." Naast een rijverbod van 21 dagen en een boete van 400 euro moet Evenepoel ook zijn theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.

Meest gelezen