Veiligheidsagent in stadhuis van Genk: “Geweld is onaanvaardbaar”

De vakbonden voeren vandaag actie voor het stadhuis van Genk, om meer respect te vragen voor het personeel van de openbare diensten. Recent werd nog één van de onthaalbedienden in het Genkse stadhuis verbaal aangevallen. “We zijn blij met de beslissing van het stadsbestuur om een veiligheidsagent in te schakelen”, zegt Els Kerkhofs, secretaris van de christelijke bediendenvakbond ACV.

Aan het stadhuis in Genk voeren vakbonden vandaag een positieve actie tegen agressie en voor respect voor alle medewerkers van de stad en het OCMW. “Steeds meer burgers hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en belanden in een moeilijke situatie”, zegt Els Kerkhofs. “We hebben begrip voor frustraties, maar die mogen zich natuurlijk niet vertalen in agressie. Recent werd er nog iemand van de onthaalbedienden in Genk verbaal aangevallen. Samen met het stadsbestuur moeten we een lijn trekken die niet overschreden mag worden.”

Veiligheidsagent

Dat stad Genk besloot om een veiligheidsagent aan te stellen, vindt Kerkhofs een goede zaak. “Het gaat echter om een tijdelijke maatregel, die wij graag als blijvend zouden zien. Verder willen we aan het personeel van elke openbare dienst vragen om elke vorm van agressie uitdrukkelijk te melden, zodat het probleem kan aangepakt worden. Aan de burgers zelf vragen we, ondanks de moeilijke situatie, het nodige respect.”

Meest gelezen