Vijf sterren voor Kasteel van Ordingen: "Maandenlang gewerkt om aan alle criteria te voldoen"

Het Kasteel van Ordingen ontvangt vandaag zijn vijfde hotelster uit handen van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Het hotel moest aan verschillende criteria voldoen om die vijfde ster binnen te halen. Zo moeten de bedden bijvoorbeeld minstens twee meter en tien centimeter breed zijn. 

Het was al even bekend, maar vandaag krijgen de mensen van het Kasteel van Ordingen effectief hun vijfde ster overhandigd. "We hebben hier maandenlang voor gewerkt, en we zijn blij dat het nu zover is", vertelt hotelmanager Yannick Bouts aan Radio 2. 

Om vijf sterren te pakken te krijgen, moest het hotel aan heel wat voorwaarden voldoen. "Het systeem werkt met punten, en je moet voldoende punten verzamelen om die vijfde ster te kunnen ontvangen. Om een voorbeeld te geven: de bedden moeten minimaal twee meter en tien centimeter breed zijn", klinkt het. 

Beluister hier het volledige gesprek:

We krijgen regelmatig bekende Vlamingen over de vloer

Een vijfsterrenhotel krijgt clichématig vaak ook wat chiquere gasten over de vloer. "We focussen op de individuele klant, en willen een familiehotel zijn", drukt Yannick ons op het hart. "Uiteraard krijgen we ook regelmatig bekende Vlamingen over de vloer. Binnenkort komt er zelfs een bekende Amerikaan speciaal naar Limburg om te overnachten in ons hotel." Om welke bekende Amerikaan het gaat, wil de hotelmanager niet kwijt.

De vijfde ster betekent niet alleen veel voor het hotel, maar ook voor het Limburgse toerisme. "Toeristen die op zoek zijn naar die meerwaarde kunnen hier terecht", zegt minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). "Het is een mooie beloning voor het Kasteel van Ordingen, maar het is ook mooie reclame voor heel de streek hier en de logiessector hier in Limburg."

Meest gelezen