Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Chinese stad met 9 miljoen inwoners in lockdown na nieuwe coronapiek

In China moet opnieuw een miljoenenstad in lockdown na een lokale corona-uitbraak. Het gaat om de industriestad Changchun in het noordoosten, met zo'n 9 miljoen inwoners. Twee jaar geleden was de Chinese stad Wuhan de eerste wereldwijd die vanwege de pandemie in lockdown moest.

In Changchun, een stad in het noordoosten van China, zijn de coronabesmettingen opnieuw aan het toenemen. Het gaat om een tiental mensen die besmet zijn in de stad, maar China hanteert een nultolerantie op vlak van de pandemie. 

De inwoners van de stad moeten allemaal thuisblijven en slechts één gezinslid mag om de twee dagen om voedsel en andere benodigdheden gaan. Alle inwoners zullen ook drie keer massaal worden getest. Ook de niet-essentiële winkels zijn gesloten en het openbaar vervoer is opgeschort.

Strenge aanpak

Het land blijft dus vasthouden aan de draconische maatregelen tegenover het virus. Dat blijkt ook uit maatregelen op andere plaatsen. Yucheng, een stad in de oostelijk provincie Shandong met 500.000 inwoners, moest recent ook in lockdown en in Shanghai gaat de les ook niet meer fysiek door in het basisonderwijs.

Er waren nochtans signalen de laatste tijd dat de regering over zou gaan tot een meer gerichte aanpak van het virus.

Meest gelezen