Radio 2

Ex-huisarts uit Koekelare opnieuw in de cel in nadat hij druggebruikers aan voorschriften had geholpen

Een voormalige huisarts uit Koekelare zit sinds begin deze week weer in de gevangenis. Hij werd betrapt toen hij patiënten, veelal druggebruikers, aan onderzoeken en voorschriften hielp terwijl hij niet meer erkend is als arts. 

De man kwam al een paar keer in het vizier van het gerecht. Hij beweerde vroeger dat hij de grootste dokterspraktijk had van Vlaanderen en tot 80 patiënten per dag kon behandelen. Maar een groot deel daarvan waren druggebruikers die wisten dat ze bij hem vlot voorschriften konden krijgen voor zware medicatie zoals methadon. 

Voorschriften op café

De 71-jarige man is geen dokter meer. Maar toch zou hij opnieuw druggebruikers aan voorschriften hebben geholpen op café en bij hem thuis. Daarvoor werkte hij samen met een andere huisarts, die hem de attesten bezorgde. 

Begin deze week werd hij gearresteerd door de politie. Hij is aangehouden op verdenking van onwettige beoefening van geneeskunde, inbreuken op de drugswet en valsheid in geschrifte. Bij de andere huisarts werd ook een huiszoeking gehouden, maar hij werd niet aangehouden en is nog aan de slag als dokter.

Meest gelezen