Na luxewagens, boten en een waterkanon: FOD Financiën verkoopt vier paarden

De Finshop, de winkel van de FOD Financiën, biedt vier paarden te koop aan. De dieren zullen via veiling per mail verkocht worden. Via de Finshop werden in het verleden al wel vaker opmerkelijke stukken verkocht.

Vier opvallende items in de catalogus van de Finshop, de winkel van de FOD Financiën: Fanta des Pins, Big Ben d’Anvie, Gatsby du Phenix en Victor de la Podkova. De vier paarden, drie gecastreerde hengsten en één merrie, worden via een veiling via e-mail te koop aangeboden. 

De vier dieren zijn 15, 9, 7 en 5 jaar oud. Op de website van de Finshop staan alle details over de paarden. Wie interesse heeft in een van de dieren, kan volgende week naar een kijkdag in een manège in Theux, in de provincie Luik. Opgelet: tijdens de kijkdag mag je de paarden niet bestijgen, enkel kijken vanop een veilige afstand. Nadien worden de dieren via veiling per e-mail verkocht. 

Luxewagens, boten en een waterkanon

Van waar de vier dieren afkomstig zijn, is niet bekend. De overheidsdienst Financiën wilde enkel zeggen ze ergens in beslag genomen werden. "Via de Finshop bieden we heel wat goederen te koop aan", legt woordvoerder Francis Adyns uit. "Het gros daarvan is afgedankt materiaal van de verschillende overheden in dit land. Denk aan kasten, tafels of bureaustoelen. Een ander groot deel zijn goederen die in beslag genomen werden en verbeurd verklaard zijn. Justitie vraagt dan aan ons om die zaken te verkopen."

De vier paarden trekken de aandacht, maar het is niet de eerste keer dat de Finshop opvallende goederen te koop aanbiedt. "We verkochten in het verleden al luxewagens, die na criminele feiten in beslag werden genomen. We hebben ook ooit enkele boten geveild en zelfs een waterkanon. Dat is onklaar gemaakt en werd dan verscheept naar Afrika", zegt Adyns nog. 

Meest gelezen