Thomas More

Thomas More in Geel viert code geel met middagfeest: "Studenten weer dichter bij elkaar brengen"

De Thomas More hogeschool in Geel wil de coronaversoepelingen die begin deze week ingingen, vieren met een middagfeest. “We zien dat heel wat studenten na de coronapandemie nog onwennig zijn en we willen ze weer dichter bij elkaar brengen”, zegt Toon Claes, campusmanager Thomas More Geel. 

Sinds maandag is “code geel” op de coronabarometer van kracht. Dat betekent dat heel wat coronamaatregelen versoepeld zijn. Zo hoef je enkel nog een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in zorginstellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra. Om de herwonnen vrijheid te vieren, wil de Thomas More hogeschool in Geel een middagfeest organiseren voor alle studenten, docenten en medewerkers. 

Als we gezelligheid zeggen in de Kempen, is daar altijd een hapje en een drankje bij

Toon Claes, campusmanager Thomas More Geel

“Twee jaar geleden werden we plots met deze pandemie geconfronteerd. Dat vroeg heel wat aanpassingsvermogen en veerkracht”, vertelt campusmanager Toon Claes. “Die veerkracht hebben we opnieuw nodig, want we zien dat deze nieuwe situatie voor onze studenten wat onwennig aanvoelt. We willen ze weer terug bij elkaar brengen, omdat daar nood aan is.”

We hebben vooral aandacht voor onze eerste- en tweedejaars. Zij hebben nog weinig van het studentenleven kunnen zien

Toon Claes, campusmanager Thomas More Geel

De hogeschool organiseert vandaag een middagfeest op haar campus in Geel. “We hebben hard gewerkt om op een week tijd een gezellig feest op poten te zetten. Als we gezelligheid zeggen in de Kempen, dan is dat met een hapje en een drankje. Daarom zullen er foodtrucks zijn en er komt ook een DJ.”

Het feest zal twee uur duren en er zullen zo’n 3.000 mensen aanwezig zijn. “We hebben vooral aandacht voor onze eerste- en tweedejaars. Zij hebben nog weinig van het studentenleven kunnen zien. Het is belangrijk dat we hen dat vandaag kunnen tonen.”

Meest gelezen