Succesvolle musical 40-45 stopt deze zomer definitief

Na een speelperiode van bijna 4 jaar, houdt de musical 40-45 er mee op. Het spektakelstuk van Studio 100 over de Tweede Wereldoorlog zal op 3 juli voor de laatste keer gespeeld worden in het pop-uptheater in Puurs. In totaal kochten meer dan 750.000 mensen een kaartje voor 40-45.

Volgens Studio 100 is meer dan 750.000 bezoekers voor een musical een unicum. Nooit eerder trok een voorstelling in ons land massaal zoveel bezoekers. Niet alleen de sterrencast onder aanvoering van hoofdrolspelers Jonas Van Geel en Jelle Cleymans lokten veel kijklustigen. Ook het ongeziene technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgden voor veel bekijks. 

“Ik ben zo ontzettend fier op wat we met 40-45 hebben kunnen neerzetten", zegt bezieler Gert Verhulst. Deze bijzondere productie heeft op alle vlakken mijn stoutste dromen en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Deze voorstelling is sowieso één van de grootste hoogtepunten uit de geschiedenis van Studio 100.”

Het is jammer, maar na 500 voorstellingen is het ook wel welletjes geweest

Hoofdrolspeler Jelle Cleymans

Voor hoofdrolspeler Jelle Cleymans is het een beetje dubbel dat het einde nu in zicht is. "Door de coronajaren is de schwung en de rek er een beetje uitgeraakt. Op een bepaalde manier voelt het nu alsof dat we terug mogen beginnen om dan terug te stoppen. Dat is een beetje raar, maar na 500 voorstellingen is het ook wel welletjes geweest", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. "Nu, ik denk dat de geesten wel rijp waren om de tanden in iets nieuws te zetten."

Meest gelezen