Radio 2

Twee jaar na start corona-epidemie bezoekt minister Frank Vandenbroucke AZ Groeninge in Kortrijk

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een bezoek gebracht aan het AZ Groeninge in Kortrijk. "Uit dankbaarheid en respect voor de grenzeloze inzet die het personeel heeft getoond tijdens de corona-epidemie. Maar ook om vast te stellen dat na twee onwezenlijke jaren de batterijen leeg zijn van het personeel. Alert blijven is de boodschap!."

Tijdens het bezoek van de vice-eersteminister zag je heel wat lachende gezichten, want het aantal covidpatiënten in het Kortrijkse ziekenhuis staat op een laag pitje. “Op dit moment ligt er één covidpatiënt op Intensieve Zorgen, in totaal tellen we nog 30 mensen die opgenomen zijn omwille van een covidaandoening”, zegt Stefaan Lammertyn, de woordvoerder van het ziekenhuis. “Op enkele dagen na, de corona-epidemie barstte los op 13 maart 2020, komt Frank Vandenbroucke nu zijn dankbaarheid betuigen aan het personeel. Bij onze 250 artsen, 3200 medewerkers en 200 vrijwilligers steekt hij zo echt een hart onder de riem.” 

Met dit bezoek steekt de minister al onze mensen een hart onder de riem

Stefaan Lammertyn, woordvoerder van AZ Groeninge

De minister maakte er geen geheim van waarom hij het AZ Groeninge als enige ziekenhuis in Vlaanderen een bezoekje bracht. “Deze instelling is een schoolvoorbeeld hoe een groot ziekenhuis zo’n pandemie moet aanpakken. De tomeloze  inzet, de samenwerkingsverbanden die werden gevormd met de WZC’s en andere zorginstanties in de buurt en het gezond verstand dat aan de dag werd gelegd om de pandemie in te dijken maken een diepe indruk op mij”, reageerde de minister na een korte rondleiding in het megaziekenhuis dat meer dan 1000 bedden telt. “We hebben de zorgverleners hier echt boven zichzelf zien uitstijgen. Maar tegelijk merk ik ook dat de batterijen van iedereen hier in het ziekenhuis leeg zijn. We moeten de hele sector dus op adem laten komen en alert blijven. Ook tijdens code geel blijft het de bedoeling om covid onder controle te houden.” 

Vice-eersteminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) trok naar het AZ Groeninge om zijn dankbaarheid en respect te betuigen.
Radio 2

Meest gelezen