Radio 2

Drie zusjes uit Beselare staan op het podium van BK veldlopen: "We zouden wel de nieuwe Borlées willen worden"

Fran, Febe en Fien Van Hollebeke deden alledrie mee aan het Belgisch kampioenschap veldlopen in Brussel. Met succes. Ze stonden alledrie op het podium. Fran en Febe werden Belgisch kampioen en Fien haalde brons. 

12, 11 en 7 jaar zijn ze en misschien wel de snelste zusjes van ons land. Op het Belgisch Kampioenschap veldlopen stonden ze alle 3 op het podium. "We beseften het eerst niet. Pas de dag erna beseften we dat we gewonnen hadden." De 3 zusjes lopen elk in een andere leeftijdscategorie. "Het is begonnen bij de scholenveldloop. Die wonnen we telkens met grote voorsprong. Zo zijn we bij atletiekclub FLAC in ieper terechtgekomen. Febe is nog maar net gestart. In 5 maanden tijd is ze Belgisch Kampioen geworden." 

In de genen

De prestatie van de zusjes gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. "We krijgen heel veel felicitaties van onze klasgenoten en van de juffen." Of ze de snelste zusjes van het land kunnen worden? "Hopelijk, we kunnen het in elk geval proberen. Het is eigenlijk wel een droom. We blijven trainen zolang we er zin in hebben." De snelle loopbenen zitten misschien wel in de genen. "Onze mama heeft atletiek gedaan en een nonkel van de kant van onze papa deed ooit mee aan de Olympische Spelen, ook in atletiek. Dat was in de jaren '60 denken we. " 

Meest gelezen