Eerste Hoogstraatse aardbeien voor het koninklijk paleis

De “Ghesellen van de Aardbei” van Hoogstraten hebben de eerste aardbeien van het seizoen afgegeven op het koninklijk paleis in Brussel. De jaarlijkse traditie is door corona twee jaar niet kunnen doorgaan.

Om de start van het nieuwe aardbeienseizoen te vieren, schenken de “Ghesellen van de Aardbei” van Hoogstraten jaarlijks de eerste aardbeien aan de koning en koningin. Twee jaar geleden nam koning Filip zelf de aardbeien in ontvangst. Dit jaar werd dat gedaan door afgevaardigde Korvetkapitein Nancy Monteyne, Adjunct-Protocolchef.

Twee Ghesellen waren er dit jaar niet meer bij. “De geest is sterk, maar de benen willen niet zo goed meer mee. Theo Vanderhallen en René Voet hebben zich beiden jarenlang met veel enthousiasme en expertise ingezet voor het Genootschap en we danken hen dan ook hartelijk voor alle mooie momenten”, klinkt het.

Meest gelezen