Mechelse agentes dienen klacht in tegen collega die mogelijk verdovende drug in drankje deed

Twee agentes van de politiezone Mechelen-Willebroek hebben een klacht ingediend tegen een mannelijke collega. Ze beschuldigen hem van grensoverschrijdend gedrag, dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan Radio 2. De collega zou verdovende middelen in hun drankje hebben gedaan tijdens het uitgaan. Het parket opent een onderzoek.

Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart na een klacht van twee agentes van de politiezone Mechelen-Willebroek. De agentes beschuldigen een collega van het toevoegen van verdovende middelen aan hun drankjes tijdens het uitgaan en van grensoverschrijdend gedrag. “De exacte omstandigheden worden onderzocht. Het onderzoek is in handen van de Algemene Inspectie, dat de politiediensten controleert”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Ook politie opent tuchtonderzoek

“De kwalificatie van deze zaak is nog onduidelijk, waarschijnlijk zal het als een zedenzaak behandeld worden. De politie van Mechelen-Willebroek heeft ook een tuchtonderzoek opgestart naar de exacte omstandigheden", aldus Aerts. Het is nog niet duidelijke of de politieagent geschorst wordt.

Meest gelezen