Stad Gent

Dendermonde verkoopt voordelige plantenboxen om inwoners meer groen te laten planten in de straten

Dendermonde wil dat er ook in de binnenstad meer groen komt en verkoopt daarom voordelige plantenboxen in samenwerking met ABLLO vzw (Actiecomité tot beveiliging van het leefmilieu op de Linkeroever en het Waasland). Ook mensen zonder tuin kunnen intekenen. 

De stad Dendermonde wil dat er meer groen komt in de straten. Planten aan gevels of in tuinen dragen bij tot een mooier stadszicht, ze zijn ook goed voor de biodiversiteit. En ze zorgen voor verkoeling bij warm weer. Dendermonde wil inwoners aanzetten om meer groen te planten en verkoopt daarom, samen met ABLLO vzw, plantenboxen. Die zijn er voor mensen die in een verstedelijkt gebied wonen. Ook inwoners die geen tuin hebben maar planten aan de gevel willen zetten, komen in aanmerking. 

Er zijn verschillende plantenboxen beschikbaar: met bomen en struiken, gevelplanten, zadenmengsels... Eén box kost 10 euro en bevat planten ter waarde van 60 euro. Het volledige aanbod vind je op de website van het project. Bestellen kan tot het einde van de zomer. 

Meest gelezen