Foto: Stad Mechelen

Eindelijk nieuw lokaal voor Chiro Libertus en J@M Nekkerspoel in Mechelen

Groot feest dit weekend in de wijk Nekkerspoel in Mechelen. Daar is het nieuwe lokaal Liberthuis van de jeugdbewegingen Chiro Libertus en de J@M afdeling Nekkerspoel geopend. Het nieuwe lokaal is een plek voor jongeren, maar ook Mechelaars kunnen op termijn het lokaal of het terrein huren voor eigen activiteiten. De realisatie en de uiteindelijke bouw heeft in totaal 10 jaar geduurd.

Dit weekend is het de feestelijke opening van het Liberthuis in Mechelen. In de wijk Nekkerspoel was er nood aan een nieuwe plek waar jongeren kunnen samenkomen, zegt schepen van jeugd Abdrahman Labsir (Open Vld). “Met de bouw van Liberthuis is er nu ook in deze wijk een flinke opwaardering van de jeugdinfrastructuur, zowel voor Chiro Libertus als voor onze kinder- en tienerwerking J@M. De chiro komt hier samen in het weekend en tijdens de week zullen hier activiteiten zijn van J@M.”

Dit is de kroon op het werk van vrijwilligers die bijna 10 jaar gezwoegd hebben om deze droom waar te maken

Geert Antonissen van vzw Liberthuis

Vele vrijwilligers, ouders, leiding en oud-leiding van de Chiro zette zich in om mee de bouw van Liberthuis te realiseren. "Van het organiseren van geldinzamelacties, het geven van een gift, het project bouwtechnisch en juridisch coördineren tot het effectief mee bouwen zelf. De opening van het Liberthuis is de kroon op het werk van tientallen Chirovrijwilligers die bijna 10 jaar gezwoegd hebben om deze droom waar te maken”, vertelt medevoorzitter Geert Antonissen van vzw Liberthuis.

Foto: Stad Mechelen

Meest gelezen