Ewajasnacks van Antwerpse broers Saïd en Rachid zijn eerste halalsnacks in de Aldi

De Antwerpse broers Saïd en Rachid Boumazoughe zijn met hun Ewajasnacks de eerste die halalvlees in alle Aldiwinkels van België verkopen. “Er zijn te weinig halalproducten in de supermarkt en we willen het ook toegankelijker maken voor niet-moslims”, vertelt Rachid Boumazoughe aan Radio 2 Antwerpen.

Saïd is een Antwerpse acteur en zanger, bekend van zijn rollen in onder andere GR5 en Patser. Samen met zijn broer heeft hij de Ewajasnacks ontwikkeld. Het zijn halalsnacks die je kan frituren of bereiden in de airfryer. Het zijn de eerste halalsnacks die in alle Aldi supermarkten van België verkocht zullen worden. 

“We willen halalsnacks beschikbaar maken in supermarkten zodat we 2 werelden, en dus verschillende culturen, kunnen samenbrengen. Zo willen we laagdrempeligheid creëren naar halalproducten voor niet-moslims”, vertelt Rachid Boumazoughe.

Bij Aldi hebben we geschiedenis geschreven, we zijn het eerste halalproduct dat in de supermarkten verkocht wordt

Rachid Boumazoughe

Het idee van de broers ontstond 3 jaar geleden, vertelt Rachid. “We maken de producten niet zelf maar werken met kwaliteitsvolle Belgische producenten. De diepvriessnacks worden gemaakt van pure kip. We verkopen frikandellen, gepaneerde kippenreepjes en een Colombiano (zoals een Mexicano). Sinds december kan je het al kopen bij Jumbo, maar vanaf nu ook bij Makro en 18 maart bij Aldi. Bij Aldi hebben we geschiedenis geschreven, we zijn het eerste halalproduct dat in alle Aldi supermarkten verkocht wordt.”

Ewa Ja, Ewa wat?

Ewa Ja is de naam van een liedje van het Antwerpse duo SLM waar Saïd deel van uitmaakt. De zoektocht naar de naam van de snacks was dus niet moeilijk, vertelt Rachid die vooral de zakelijke kant op zich neemt. “Mijn broer is het creatieve brein achter dit allemaal. Ewa Ja is het Kinderwoord van het jaar 2017 en is deel gaan uitmaken van de samenleving. Het staat voor ‘awel ja, het is nu zo, maar we maken er het beste van’. Het staat zelfs in de Van Dale. Het was dus een evidente keuze”, aldus Rachid.

Acteur Saïd Boumazoughe in de serie GR5 op één

Meest gelezen