Gouverneur Cathy Berx aan het herdenkingsmonument
Foto: Radio 2

Herdenkingsmonument en eerste zorgboom voor coronaslachtoffers in Geel

De stad Geel en het ziekenhuis AZ Geel hebben samen een herdenkingstuin aangelegd voor alle coronadoden. Vandaag herdenken ze in de tuin alle slachtoffers van het virus. Ook werd het herdenkingsmonument en de eerste zorgboom van Vlaanderen officieel ingehuldigd door gouverneur Cathy Berx.

Vandaag werd er in de nieuwe herdenkingstuin van het ziekenhuis AZ Geel stil gestaan bij de vele coronaslachtoffers. “De familie heeft niet altijd tijd gekregen om afscheid te kunnen nemen. Zeker in de eerste golf was het nog niet duidelijk hoe we hiermee konden omgaan. Voor die mensen hebben we vandaag deze herdenking georganiseerd. We doen dit voor de overledenen, familie en ook de zorgverstrekkers”, vertelt Jan Flament, directeur van het ziekenhuis AZ Geel.

Eerste zorgboom staat in Geel

De herdenking was de officiële opening van de herdenkingstuin die het ziekenhuis samen met de stad heeft aangelegd, vertelt Flament. “De herdenkingstuin is op een symbolische plek, exact tussen het woonzorgcentrum en het ziekenhuis van Geel. Ook staat hier de eerste zorgboom. In alle Vlaamse ziekenhuizen komen er zorgbomen en hier in Geel staat de eerste.”

Foto: Radio 2

Meest gelezen