Radio 2

Nieuw wereldrecord Münsterländers samenbrengen op het strand van Westende: "211 viervoeters aanwezig"

Het wereldrecord Münsterländers, een jachthondenras, samenbrengen is vandaag verbroken op het strand van Westende. "Er waren 211  Münsterländers aanwezig op het strand en dat is 71 meer dan het vorige record", zegt organisator Nathalie Deryckere uit Brakel. Er werd ook geld ingezameld voor dierenasielcentra. 

Deze middag waren er veel meer viervoeters dan gewoonlijk aanwezig op de Koning Ridderdijk in Westende. Nathalie Deryckere uit Brakel organiseerde er een wereldrecordpoging Müsterländers verzamelen. De baasjes en de jachthonden stonden geduldig aan te schuiven in een lange rij om zich te laten registeren. Het vorige record van zoveel mogelijk Müsterländers bij elkaar brengen stond op 140 en dat werd met gemak verbroken. En ook het wereldrecord zoveel mogelijk Müsterländers, in totaal 211, op één foto vastleggen is een feit. De gezamenlijke wandeling van de honden was wel niet genoeg om het wereldrecord van het meest aantal samengebrachte honden te verbreken. Dat staat nog steeds op naam van 361 Golden Retrievers in Schotland. 

"Prachtig initiatief"

Voor organisator Nathalie Deryckere had het evenement een grotere betekenis. Ze wilde vooral tonen aan mensen dat honden geen wegwerpproducten zijn en veel zorg en liefde vragen. Daarom werd er met de wereldrecordpoging ook geld ingezameld voor asielcentra in Vlaanderen. "Sommige asielcentra zitten heel krap bij de kas om alle verwaarloosde honden op te vangen. We hopen natuurlijk dat we een mooi bedrag bij elkaar halen met onze Müsterländer merchandise die we verkopen. Alle winst zal gebruikt worden om de nodige producten van de asielen aan te vullen. Ik ben alleszins superblij met de grote opkomst vandaag", vertelt Nathalie.

Veel mensen vonden het een geslaagd en prachtig initiatief. "Het is leuk voor ons en voor de hondjes om even uit te waaien en onze Nono kan nog eens gezellig samenspelen met anderen Müsterländer", zegt Pascal uit Gent. En ook Isabelle uit Rotselaar wilde het voor geen geld missen. "We zijn superenthousiast om hier aanwezig te zijn met onze Müsterländers Lisa en we hebben ook onze Maltezer Kosmo meegenomen om van het strand te genieten." En er waren vandaag niet enkel honden met hun baasjes uit eigen land aanwezig, maar ook vanuit Zweden, Denemarken, Duitsland en vooral ook uit Nederland.

Organisator Nathalie bij de registratie van de Müsterländers
Radio 2

Meest gelezen