AFP or licensors

Tientallen gewonden op Corsica na nationalistische betoging

Op het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee is het bij een nationalistische manifestatie opnieuw tot rellen gekomen. Daarbij zijn volgens lokale media 67 gewonden gevallen, onder wie ook 44 politieagenten. 

Demonstranten gooiden molotovcocktails en staken een administratief gebouw gedeeltelijk in brand, meldt de Franse omroep France Bleu zondagavond.

In Bastia, in het noorden van het eiland, namen volgens de lokale media enkele duizenden mensen deel aan het protest. De politie had uit voorzorg al enkele straten afgesloten en een verbod op vuurwerk ingesteld.

Op het eiland vinden al meer dan een week demonstraties en rellen plaats. Aanleiding is dat de Corsicaanse separatist Yvan Colonna in de gevangenis in Frankrijk door een medegevangene werd aangevallen en ernstig gewond raakte. 

De 61-jarige Colonna, die tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld voor de moord op de prefect van Corsica in 1998, ligt in coma. Demonstranten beschuldigen de Franse autoriteiten ervan Colonna tegen zijn verzoek in niet te hebben overgebracht naar een gevangenis op Corsica.

Meest gelezen