Groenplaats in Antwerpen wordt standplaats van grote radioshow voor Oekraïne 12-12, presentatieduo's over zenders heen

Verschillende Vlaamse omroepen slaan de handen in elkaar om radio te maken als steun voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het gaat om Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Nu donderdag zullen ze live uitzenden vanaf de Groenplaats in Antwerpen. De presentatoren zullen in wisselende duo's samen achter de microfoon kruipen. Zo wordt Peter Van de Veire van MNM gekoppeld aan Dorothee Dauwe van Qmusic en Sven Ornelis van Joe aan Ann Reymen van Radio 2. 

De gezamenlijke radiouitzending zal donderdag starten om 6 uur en duren tot 21 uur. De bedoeling van de actie is om de sterk levende solidariteit in Vlaanderen nog meer te versterken en luisteraars te informeren over wat ze kunnen doen om te helpen. Daarnaast willen de zenders zoveel mogelijk geld inzamelen om Oekraïne te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in het Consortium 12-12 en die ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief zijn. 

Bekijk hier het filmpje waarin de verschillende presentatoren de actie aankondigen:

Videospeler inladen...

De volledige line-up op donderdag 17 maart ziet er als volgt uit: 

  • 06u00 - 08u00 — Ann Reymen (Radio 2) & Sven Ornelis (Joe)
  • 08u00 - 10u00 — Peter Van de Veire (MNM) & Dorothee Dauwe (Qmusic)
  • 10u00 - 12u00 — Fien Germijns (Studio Brussel) & Anke Buckinx (Joe)
  • 12u00 - 14u00 — Siska Schoeters (Radio 2) & Maarten Vancoillie (Qmusic)
  • 14u00 - 16u00 — Sander Gillis (MNM) & Astrid Philips (Nostalgie)
  • 16u00 - 18u00 —  Pien Lefranc (Studio Brussel) & Vincent Fierens (Qmusic)
  • 18u00 - 21u00 — Bjorn Verhoeven (Nostalgie) & Ann Van Elsen (Joe)

Doorheen de dag zullen ook verschillende artiesten langskomen op de Groenplaats voor een live-optreden. Die line-up wordt later deze week bekendgemaakt. 

Eerder was al bekend dat er donderdagavond ook een gezamenlijke tv-show komt op Eén, VTM en Play4. Die zal gepresenteerd worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke en is te zien vanaf 20.40 uur.

Bekijk de tv-spot waarin de gezamenlijke tv-show wordt aangekondigd:

Videospeler inladen...

Een week geleden was er in Nederland ook een gezamenlijke actiedag voor Oekraïne. Daar werd een bedrag van ruim 106 miljoen euro opgehaald. Het programma "Samen in actie voor Oekraïne" haalde 2,2 miljoen kijkers op NPO1, RTL 4 en SBS 6. 

In ons land dateert de laatste gezamenlijke benefietuitzending voor Consortium 12-12 van 2010. Toen werd geld opgehaald voor Haïti. 

Ook Ketnet doet mee

Ketnet organiseert de actie #vlaggenvoorvrede. De jongerenzender roept kinderen op om een vlag te maken voor vrede. Kinderen kunnen een kleurrijke tekening op een wit papier of een wit laken - de kleur van hoop - maken en insturen naar Ketnet.be en de Ketnet-app, ophangen of delen op sociale media. Op die manier kunnen ze ook op hun manier hun hoop op vrede kenbaar maken. 

Meest gelezen