FLEMAL

Vrouw bevalt van meisje op achterbank auto tijdens avondspits op Place de la Concorde in Parijs

In de Franse hoofdstad Parijs is een vijftal dagen geleden een vrouw bevallen op de Place de la Concorde tijdens de avondspits. Twee agenten die toevallig in de buurt waren, hielpen de vader bij de bevalling op de achterbank van de auto. Het dochtertje kreeg de naam Edmei.

Op 10 maart 2022 werd Edmei geboren en haar geboorteverhaal zal ze waarschijnlijk nog vaak te horen krijgen. Ze werd geboren op de Place de la Concorde, het grootste plein in Parijs. De auto waarin ze voor het eerst het levenslicht zag, stond vast in de avondspits. Haar vader toeterde in paniek en twee agenten die toevallig in de buurt waren, kwamen hem helpen om de geboorte in goede banen te leiden. 

De twee agenten waren net klaar met hun dienst rond 17 uur. Toen ze gealarmeerd werden door de vader, gingen ze kijken naar de auto. Daar zagen ze dat een vrouw aan het bevallen was op de achterbank. Een van de politieagenten dacht de auto te begeleiden naar een ziekenhuis. Haar collega wist dat het daarvoor al te laat was. "Het hoofd van de baby was eruit, we begonnen het lichaam te zien", zegt de kersverse vader van de dochter. 

Telefonische hulp van de brandweer

Wat verderop in de file stond een wagen van de civiele bescherming. "We hebben hen om hulp gevraagd", zegt een van de agenten. Ook de brandweer werd ingeschakeld om via de telefoon de bevalling te begeleiden. Even later kwam ook de ambulance ter plaatse. Edmei werd uiteindelijk om 17.20 uur geboren op de Place de la Concorde in het midden van de verkeerschaos. 

"In 20 jaar is me dat nog nooit overkomen", getuigt een van de agenten die het  nog steeds niet kan geloven. "Het is zo onwaarschijnlijk", vervolgt de collega. "We zijn er klaar voor en getraind, maar we denken niet dat het ooit zal gebeuren."

De agenten denken nu na over wat ze de kleine Edmei cadeau kunnen doen als ze de ouders met hun dochter eens in minder stressvolle omstandigheden kunnen ontmoeten.

Meest gelezen