Videospeler inladen...

BEKIJK - Nee, dit is geen exotische bestemming, deze indrukwekkende natuurbeelden zijn gedraaid in eigen land

Op 21 september zal "Onze natuur de film" te zien zijn op het grote scherm, op deze lentedag tonen we in primeur de eerste indrukwekkende beelden, op muziek van Daan. "Onze natuur de film" wil bewijzen dat ook de nabije natuur boeiend genoeg kan zijn. Naast een bioscoopfilm volgt er later dit najaar nog een documentairereeks op Canvas en wordt er ook gewerkt aan een digitaal platform, dat moet uitgroeien tot de grootste verzameling bewegende natuurbeelden uit ons land.  

De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough leerde ons kijken naar overweldigende natuurdocumentaires, maar hij kwam zelden of nooit filmen in België. Onterecht, vinden ze bij het productiehuis Hotel Hungaria. Al sinds maart 2019 zijn daarom twee filmploegen in de weer in eigen land, van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen. "Onze natuur" wil het wilde België in volle glorie tonen. Het resultaat is over precies een half jaar, bij de start van de herfst, te zien in de filmzalen en later ook nog in 7 delen op Canvas.

Bekijk hier hoe de natuur in onze achtertuin indrukwekkender kan zijn dan je denkt:

Videospeler inladen...

In 2013 trokken ruim 700.000 Nederlanders naar de cinema voor "De nieuwe wildernis", een natuurfilm over het leven in het ruige gebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. Het bewijst dat ook de natuur bij ons, mensen kan verwonderen en ontroeren. De ploeg achter "Onze natuur de film" hoopt alleszins dat het de Belgen bewuster kan maken van wat er rondom ons te zien is. Naast de VRT zijn ook Natuurpunt en Agentschap voor Natuur en Bos betrokken bij het project. Zij gaven de filmploegen naar eigen zeggen toegang tot de mooiste natuurgebieden. De film komt op 21 september tegelijk uit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Meest gelezen