Radio 2

Havenbestuur Zeebrugge lanceert online meldpunt voor buurtbewoners

Buurtbewoners van de haven van Zeebrugge kunnen met klachten en voorstellen voortaan terecht op een nieuw online meldpunt: havenzeebrugge.ikmeld.be Het havenbestuur en de stad Brugge zullen via dat systeem criminaliteit in het havengebied beter proberen te bestrijden. 

Inwoners van Zeebrugge zelf, maar ook van Blankenberge, Knokke-Heist, Lissewege, Dudzele en Zwankendamme kunnen er terecht.  Ze kunnen er meldingen doen over problemen met transmigranten bijvoorbeeld, maar even goed over lawaaihinder.  "Met deze aanpak proberen we een beter klankbord te zijn voor de inwoners", zegt burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V). "De vragen en klachten zullen zo snel mogelijk doorgestuurd worden naar de bevoegde diensten. En zo hopen we de problemen sneller te kunnen aanpakken."

Inwoonster blij met meldpunt: "Echtgenoot werkonbekwaam na incident met transmigranten."

Mirjam Vos woont in Zeebrugge en is beheerder van de Facebookpagina Leefbaar Zeebrugge met meer dan 3000 leden. "Het meldpunt kan ons helpen bij de problemen met transmigranten. Zij breken geregeld in, zowel in bewoonde huizen als in leegstaande panden. Mijn eigen man is vorig jaar op weg naar zijn werk in de haven aangevallen door twee transmigranten. Hij zal nu invalide verklaard worden en kan niet meer gaan werken."

Meest gelezen