BEKIJK - "Karrewiet" met Oekraïense ondertitels op actiedag Oekraïne 12-12

Ook ons jeugdjournaal Karrewiet doet mee aan de actiedag Oekraïne 12-12. De uitzending van vandaag is volledig in het Oekraïens ondertiteld. Bekijk de video hieronder, op de Karrewiet-pagina van Ketnet of in de Ketnet-app. 

De afgelopen dagen zijn duizenden Oekraïense vluchtelingen in ons land aangekomen. Daar zijn ook veel kinderen bij. "Karrewiet" is voor veel kinderen in Vlaanderen een dagelijkse afspraak voor nieuws op kindermaat. Met de ondertitelde uitzending van vandaag kunnen kinderen uit Oekraïne, die net zijn aangekomen in België, en intussen ook soms al naar school gaan hier, het nieuws volgen van deze speciale actiedag.

Met de ondertiteling in hun taal, kunnen Oekraïense kinderen "Karrewiet" leren kennen. Misschien kan het hen ook helpen met het Nederlands. Tientallen kinderen van Oekraïense vluchtelingen gaan al bij ons naar school. De ondertitelde uitzending kan een fijne extra zijn voor klassen met nieuwe Oekraïense leerlingen. Zo kunnen alle kinderen samen de uitzending volgen. 

Bekijk de speciale uitzending van Karrewiet hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen