Foto: Jasper Meuws

Eindelijk opnieuw fuifzaal in Leuven centrum? Voormalige zaal Albatros vindt nieuwe uitbater

Ruim 3 jaar geleden sloot fuifzaal Albatros in de Leuvense Brusselsestraat de deuren, maar nu wil Jasper Meuws de zaal nieuw leven in blazen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Er is een duidelijk tekort aan fuifzalen in het centrum van Leuven na de eerdere sluitingen van de Lido en de Blauwe Kater. Onder de nieuwe naam PLACE2B wil ik op deze plaats grootschalige evenementen organiseren en terug leven in de brouwerij  krijgen."

Wie goed oplette, merkte de afgelopen weken al heel wat bedrijvigheid in de buurt van de voormalige zaal Albatros. Samen met vrienden, familie tot zelf de overgrootvader toe, probeert Jasper Meuws de iconische zaal in het centrum van Leuven nieuw leven in te blazen. En dat was nodig want na ruim 3 jaar leegstand, was de zaak zowat overgroeid met schimmel. "We hebben intussen veel gepoetst en geverfd maar ook de geluidsinstallatie is al vervangen zodat we de geluidsoverlast tot een minimum kunnen beperken. Maar we hebben natuurlijk ook overleg gehad met de buurt. Zo zijn er deze week nog geluids- en trillingsmetingen gebeurd, op basis daarvan willen we in de toekomst de zaal nog beter gaan isoleren."

Vergunningen

Ruim drie jaar geleden ging de zaal dicht omdat de toenmalige uitbater, studentenorganisatie Loko, en de eigenaar  geen bijkomende investeringen konden doen. De nieuwe uitbater en de eigenaar gaan die investeringen nu wel samen doen en hopen op  28 april de zaal opnieuw in gebruik te nemen. "Al blijft het natuurlijk afwachten tot we alle vergunningen hebben", zegt Jasper Meuws. "We hopen dat we ten laatste half april  groen licht krijgen van de stad zodat we nog even de tijd hebben om dat laatste voorbereidingen te treffen."

Gokje in coronatijden

Opstarten in deze coronatijden, is natuurlijk spannend, maar toch waagt Jasper de gok: "Ik hoop dat er geen nieuwe lockdown zal komen en dat de horeca- en evementensector even gespaard blijven. Ik roep dan ook iedereen op om voorzichtig te blijven en wie besmet is om thuis te blijven, dat is de enige manier waarom we deze sector kunnen open houden. Dus, het is wel een beetje met een bang hart, maar het is nu ook wel het moment om opnieuw te kunnen gaan leven. Studenten verdienen het om opnieuw volledig te kunnen genieten van het nachtleven, dus we hopen dat het lukt." 

Meest gelezen