Pexels-Sora Shimazaki

23-jarige man vrijgesproken van verkrachting van jonge vrouw in Gent, hij wil nu een klacht indienen

Een 23-jarige man is door de Gentse correctionele rechtbank vrijgesproken van de verkrachting van een jonge vrouw in mei van vorig jaar. De man wil nu een klacht indienen omdat hij 5 maanden in voorhechtenis zat. Er kan wel nog beroep aangetekend worden tegen het vonnis.

De feiten dateren van mei vorig jaar aan de Gentse Bijloke. De jonge vrouw verklaarde dat ze gedwongen werd tot seks terwijl ze heel dronken was. De jongeman zei dat de vrouw eerst seks had met twee van zijn vrienden en daarna met hem. Alles zou met onderlinge toestemming gebeurd zijn. Tijdens het onderzoek bleef de man in voorhechtenis, wat wil zeggen dat hij in totaal 5 maanden in de gevangenis moest verblijven.

Het openbaar ministerie vroeg 4 jaar cel, maar de verdediging vroeg de vrijspraak. Advocaat Laura Otte stelde dat op de camerabeelden vlak na de feiten te zien is hoe de twee samen wegwandelen, met de armen rond elkaar. "Zo gedraag je je toch niet wanneer je zopas verkracht werd? Bovendien had de vrouw aan de politie verklaard eigenlijk niet te weten wat er die avond gebeurd was."

Bij de vrijspraak door de rechtbank werd geen motivatie voorgelezen. De jongeman wil wel een klacht indienen omdat hij 5 maanden in voorhechtenis zat. Er kan nog beroep aangetekend worden tegen het vonnis.

Meest gelezen